jueves, 5 de noviembre de 2009

VALORACION PLENO EXTRAORDINARIO 3-11-2009


Así es amigos, Pleno Extraordinario, avisados 3 dias antes y con toda la información el día antes, sin tiempo a avisaros, ni a revisar la información que nos dan. Pero en fin, ya conocemos las prácticas democráticas del Sr. Alcalde.

Después de aprobar el Acta anterior y los Decretos, pasamos a las Mociones, la 1ª, de la F.M.P.V., para bajar el pago del Iva, aplicando el impuesto reducido, del que estaríamos a favor, entendiendo que si el ciudadano tiene que atender los pagos que el Ayto. le solicita (IBI, alcantarillado, etc...), no habiéndose beneficiado de ninguna reducción, nos parece un agravio comparativo.

Pasamos a debatir nuestra Moción sobre el aniversario de la muerte de Alejandro Ponsoda, que presentamos el día 1 de octubre, después de extrañarnos que en el último Pleno Ordinario de final de septiembre, el Sr. Alcalde no anunciara que convocaría a los Portavoces de la oposición para preparar una moción conjunta, pero no fue así. Por nuestra parte, se presenta con la intención de consensuarla, sin mas pretensiones. Al parecer no le ha sentado nada bien al Sr. Alcalde, porque no quiso votarla a favor, le ha faltado un poco de tacto y saber estar, como casi siempre, ahora eso si, él no ha buscado ningún consenso, cuando publica una revista de Alejandro en la memoria, sin contar para nada con la oposición, que también forma parte del Pleno del Ayto., por mucho que le pese.

El siguiente punto hace referencia a las fiestas locales del 2010, que son lunes 16 de agosto y lunes 4 de octubre.
Pasamos la modificación de créditos nº 5, en vez de presentarnos los presupuestos del 2010, seguimos modificando los créditos del 2009, para después presentarnos un Plan económico- financiero y de saneamiento, para cuadrar las cuentas, que al parecer no hay manera de cuadrar. Después de todos estos años de bonanza económica, de haber entrado una gran cantidad de dinero en el Ayto., resulta que no tenemos mas que créditos y mas créditos, y sólo podemos achacarlo a la pésima gestión de todos estos años de gobierno del PP.
También nos dan cuenta de una modificación de ordenanza fiscal referida a la recepción de algun Pau, en la que habrá un cánon para que los posibles gastos posteriores no vayan a cuenta del Ayto., todo lo que sea en beneficio del pueblo, bienvenido sea.

Sin derecho a preguntas ni ruegos, esto es todo lo que dió de si, este Pleno, convocado mas tarde de lo que hubiéramos deseado.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

¿Que dice el psoe?

Jaume dijo...

Bon dia,
En primer lloc m'agradaria deixar palés que em sembla magnífica la manera com esteu duent endavant aquesta crisi política que està patint el poble d'ençà que començaren les detencions que tots estàvem esperant des del mateix dia que va passar la tragèdia. Respecte de no trencar la governabilitat del consistori fent costat al PP en aquestos difícils moments, és també per a picar de mans. Ara bé, tot i facilitar el bon funcionament del govern, cal que es tinga en compte que els partits de l'oposició ens heu estat informant, fil per randa, de com han estat gairebé insuportables algunes decisions que es van pendre baix la prepotència del 'ordeno y mando' i que ara podria ser el moment de rectificar-les en la mesura del possible. Parle dels últims crèdits demanats a entitats financeres que no fan altra cosa que endeutar més el poble, la famosa auditoria externa per tal d'acabar d'entendre fins a l'últim número els comptes a l'ajuntament, demanda de responsabilitats civils i/o judicials a les empreses implicades en delictes mediambientals, però sobretot, si alguna cosa caldria posar en relleu no és una altra que la nova escola. Aquest afer s'ha de pendre amb la major de les prioritats, no pot ser que els nens continuen fent classes en els barracons, mentres observen l'esquelet del que havia de ser el nou espai i que a poc a poc acabarà fent-se vell, sense haver-ne donat mai cap classe. Arriba un nou hivern i una vegada més el col·legi continua sent el que és.
Per altra banda, per la part que em toca més a prop, ací a l'Alberca finalment està construint-se el Centre Social promés en les darreres eleccions pel Partit Polular. Doncs bé, una vegada s'ha començat ja no té remei, tots sabem d'on ixen els diners i perquè estaven destinats primerament. Però ara, ja que no es pot remeiar després que l'obra en qüestió està masa avançada, alguns veïns que de tant en tant ens reunim extraoficialment en el parc infantil o en la parada de l'autocar, estem d'acord que si el centre servirà per a poca cosa, una vegada l'obra en marxa es podria millorar substancialment, de tal manera que a la fi si li traguem rèdit a l'espai que forma tota la fanecada. Tres son les millores que pensem estarien d'allò més bé. En primer lloc una vegada acabat el centre, que tota la resta de la parcel·la acabés asfaltada per tal de poder estacionar els vehicles d'una manera ordenada i fora de la carretera. Fet això, traslladar tant el panel de bústies com la parada de l'autocar abans mencionada, cosa que tots dos són inconvenients que ara per ara ens obliga a deixar el cotxe en doble filada, molestant com és palés a la resta de vehicles que transita pel mateix lloc. Tant si es vol recollir el correu, com si el xiquet agafa l'autobús quan torna o se'n va a l'escola, estem obligats a deixar el cotxe en mig del carrer. Tot plegat pensem que amb aquestes millores solucionaríem de soca arrel un problema que alhora és un perill.
La governabilitat del consistori és imprescindible, però el treball de l'oposició també ho és, i tal com heu estat fent durant tota la legislatura d'una manera coherent i responsable, ara no és moment de febleses encara que tampoc d'enfrontaments, és moment de reflexió i d'inflexió, el primer de cara als interessos del poble i el segon de cara als interessos dels propis partits que formeu els afers de tots. El que s'haja de fer que es faça, és el compromís que tots plegats vau agafar el dia que el veïns us van, us vam votar.
Ànim, ara més que mai, força, trellat i valentia.